Forum Rockmetalshop
Najlepszy głos rockowy/hard rockowy - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum2.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum2.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (https://forum2.metalhead.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Najlepszy głos rockowy/hard rockowy (/thread-najlepszy-g%C5%82os-rockowy-hard-rockowy)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

- Ghost_82 - 11-12-2005

R_amze_S napisał(a):
Ghost_82 napisał(a):Dajcie se na luz Tongue Wink ta rozmowa i tak do niczego nie doprowadzi. Jedni lubią białe, drudzy czarne Laughing Każdy ma swój gust.
po to jest to forum zeby kazdy przedstawiał swoje zdanie

Zgadzam sie z Tobą Tongue Laughing A przecież ja nic złego nie napisałem.

- Dżemik - 11-12-2005

warsadal napisał(a):Stinga cenię za to co tworzył z Police, solowa twórczość już mi nie podchodzi. Wtedy rzeczywiście zrobił się nieautentyczny.

Dlaczegozto? Przeca to wlasnie z jego solowych plyt pochodzi najwiecej perelek.. Smile

- Kamael - 11-12-2005

buubi napisał(a):
aXe Rose napisał(a):
buubi napisał(a):
Ryhtyk napisał(a):Ja dodam tylko- Greg Dulli z The Afghan Whigs.

o to to to - Afghan bardzo fajnie grało - kawał dobrej muzy - nie wiem czemu bardzo mi się zawsze kojarzyli ze Smashing Pumpkins - ciekawe Wink
Akurat Corgan z SP to chyba jeden z najgorszych głosów rocka...

subiektywnie dla Ciebie może i tak - dla wielu jest geniuszem i zajebistym wokalem
Cóż, wokal Corgana wywołuje totalnie różne reakcje... Dla mnie to oczywiście geniusz ;], jest niesamowicie charakterystyczny.

- Tomash - 11-12-2005

Dżemik napisał(a):
warsadal napisał(a):Stinga cenię za to co tworzył z Police, solowa twórczość już mi nie podchodzi. Wtedy rzeczywiście zrobił się nieautentyczny.

Dlaczegozto? Przeca to wlasnie z jego solowych plyt pochodzi najwiecej perelek.. Smile

I zaś Laughing przecież police to wspaniałe połączenie pankowej energii i ambitniejszym graniem i jednocześnie totalne nowatorstwo jak na tamte czasy. Sting solo to smęcenia "ambitnego dziada"(z nielicznymi wyjątkami)

- Dżemik - 11-12-2005

Ale to na solowych albumach znalazly sie takie utwory jak Shape Of My Heart i Englishman In New York.. Smile

- Kamael - 01-13-2006

Może odkopię temat i dorzucę Roberta Harvey'a z The Music, o którym wcześniej zapomniałem. Warto posłuchać ; ).

- szuszu - 01-16-2006

Wracając do tematu...
W sumie trudno jednoznacznie coś powiedzieć - ważniejsze są umiejętności wokalne, czy charyzma?
Robert Plant miał wspaniały głos, który już po 4 płycie zaczął mu się psuć.
Z wielkiej trójki - Gillan i Ozzy są dalej rewelacyjni i nie do podrobienia.
Oczywiście z "nowych" zespołów jeden człowiek to geniusz: James LaBrie. Kto był na koncercie w Poznaniu, ten wie, że potrafi dalej wyciągać te nieziemskie dźwięki - a samego siebie przeszedł na "Awake".

- Kamael - 01-16-2006

A ja będę kontrowersyjny i napiszę, że akurat James LaBrie to jeden z wokalistów, którego słuchać po prostu nie jestem w stanie, drażni mnie nieziemsko. Tak więc geniuszem absolutnie bym go nie nazwał... Ogólnie DT do mnie nie przemawia (o czym już tutaj kilkakrotnie pisałem), ale to głównie wokal mnie drażni ; ). Cóż, chyba nigdy do nich się nie przekonam.

- Yogurt - 01-16-2006

Co do LaBrie'go jest on dobrym wokalistą, nawet bardzo dobrym ale geniuszem bym go nie nazwał. Bardzo podobają mi się jego dokonania na Awake.
A co do geniuszu to według mnie na takie miano zasługuje Daniel Gildenlow... ten gość jest niesamowity...

- Przemek87 - 01-22-2006

OK Moje top 3 jeśli chodzi o żyjących wokalistów to:
1.BRUCE DICKINSON
2. R. J. DIO
3. IAN GILLAN

- franek - 01-28-2006

Co by odgrzebac temat, napisze dla odmiany najlepsze moim zdaniem glosy zenskie (obowiazuje rock/hardrock)

Lisa Gerrard
Elizabeth Fraser
Bilinda Butcher
Nico
Mira Kubasinska
Dolores O'Riordan
Sandra Nasic

znacie jeszcze jakas z swietnie spiewajacych kobiet w gatunkuSmile ?

- Kamael - 01-29-2006

Jeśli zgodnie z tematyką działu:
Alison Mosshart - The Kills

- Czarna - 02-05-2006

Anthony Keids
Sandra Nasic
Artur Rojek

- Avea - 02-05-2006

Sadra Nasic ma dobry głos. raz delikatny i aksamitny a za chwilę ostry i szarpiący błonę bębenkową.

- Przemek87 - 02-06-2006

Coś Wam się chyba pomyliło...chodzi o głosy hardrockowe. Przebolę Kiedisa bo RHCP to moj ulubiony zespół, ale Artur Rojek....???? no comments...może jeszcze tom z tokio hotel ???